Je li najbolja pilula za mršavljenje ona koja još nije izmišljena?

Danas postoji toliko mnogo tableta za mršavljenje da biste mogli smršaviti samo hodajući po drogerijama ispunjenim njima. Postoje svi ovi pristupi, oni koji sadrže sredstva za suzbijanje apetita, oni koji potiču vaše tijelo da gubi vodu i drugi koji vam daju puno kofeina. Teško je odabrati jednu najbolju pilulu za mršavljenje, jer je teško otkriti hoće li vam neka od njih stvarno naštetiti. Ne možete vjerovati ni onima koji kažu da su samo biljne: FDA je nedavno izbacila brojne uvozne biljne proizvode iz Indije zbog opasne razine teških metala u sebi, vjerojatno zaostalih od loše promišljenog procesa pročišćavanja. FDA kaže da neki biljni proizvodi, domaći i uvezeni, čak zanemaruju navođenje svih sastojaka na etiketi. FDA je također zatvorila Hydroxycut, popularnu pilulu za mršavljenje, zbog izazivanja oštećenja jetre. Oznaka također može biti prevara; ako je proizvod naveden kao dodatak prehrani, a ne kao pomoć pri mršavljenju, mogu se izvući bez odgovarajuće oznake i FDA certifikata.

Što će se dogoditi ako odbijete recept bez recepta u korist onog koji se izdaje na recept? Ni to nije tako dobra ideja. Znanstvenici se time bave već više od stotinu godina, a svaki od tih lijekova koji su smislili danas je zabranjen. Amfetamini su bili zabranjeni jer su izazivali ovisnost, FenPhen je uzrokovao srčane nepravilnosti. Accomplia donosi napade i suicidalne sklonosti na stražnja vrata – shvatili ste. Ipak, nitko ne odustaje; tako da bi najbolja tableta za mršavljenje mogla biti ona koja je odmah iza ugla. Zovu ga Lorcaserin. Lijek je još uvijek u kliničkim ispitivanjima, a navodno je prošao dva kruga. Posljednji krug mogao bi biti gotov za mjesec dana.

Kako onda Lorcaserin djeluje? Najbolji koncepti tableta za mršavljenje tradicionalno su pokušavali djelovati ciljanjem na serotoninske receptore u mozgu. Za mnoge vrste receptora, problem je bio pronaći lijek koji bi mogao ciljati točno onaj pravi, onaj koji se zove 2c. Lorcaserin radi upravo to, a nuspojave, rad srca i moždana funkcija, testirane su kao prvoklasne. Oblikuje se kao pravi čudesni lijek. U probnim rundama, ljudi na drogi izgubili su oko 8 funti u tri mjeseca; oni na placebu nisu izgubili gotovo ništa. U skupinama koje su uzimale veće doze, lako se uočio gubitak težine od 5%. Nivo kolesterola je također smanjen.

Nitko ne zna kako će ovaj novi lijek djelovati. Kad bi samo postojao lijek koji bi mogao potaknuti ljude na više entuzijazma za vježbanje, za češće odbijanje deserta, kad bi postojale tablete za neku vrstu samokontrole, to bi mogle biti najbolje tablete za mršavljenje.

Objavljeno dana