Loša kreditna povijest je jednostavno loša

To je zato što izgledate neodgovorno, nepouzdano ili sumnjivo, pa nitko ne želi imati ništa s vama. Nagomilate lošu kreditnu sposobnost kada ne uspijete vratiti svoje dugove na svojoj kreditnoj kartici, čak i ako je to bila poštena pogreška. Nažalost, naše se društvo sve više okreće plastici umjesto papira i dok dopuštamo prodavačima da naše kupnje stavljaju u ekološki nepovoljne plastične vrećice umjesto u papirnate, također pri kupnji izvlačimo svoje kreditne kartice umjesto gotovine. Dakle, teško je, ako ne i nemoguće, proći kroz život bez kreditne kartice, a bez nje si sjeban. I s tim, sjeban si ako ti kredit nije dobar.

Loša kreditna povijest može vas spriječiti da imate mjesto za život. Odnosno, ako nije u upitnom području ili je u vlasništvu sumnjivog stanodavca. Kada iznajmite ili kupite mjesto, izvršit će se provjera kreditne sposobnosti i ako rezultati ne budu tako sjajni, vjerojatno ćete biti prebačeni za drugog iznajmljivača ili kupca jer izgleda da nećete biti financijski pouzdani. Ako vam dobar kredit predstavlja problem, možda ćete imati više sreće ako iznajmite mjesto od nekoga tko nije “službeni” i ne prolazi kroz sve te procedure. Ali, naravno, time riskirate.

Slično, loša kreditna povijest može vas spriječiti da dobijete posao. Ugledni poslodavci izvršit će provjeru prošlosti i kreditne sposobnosti kandidata za posao, a kandidati će vjerojatno imati lošu kreditnu sposobnost jer će se činiti pouzdanijim od vas. Dakle, ako vas stalno zaobilaze, možda ćete morati potražiti nešto ispod stola.

I treće, loša kreditna povijest može vas spriječiti da dobijete telefonski plan. Tvrtke za mobitele će provjeriti kreditnu sposobnost kupaca prije nego kupe mobitel i plan mobilnog telefona. Ako vaša kreditna provjera ne prođe, vaša kupnja neće uspjeti, a možete zaboraviti na mobitel ili možete položiti depozit do 500 USD da zaobiđete provjeru kreditne sposobnosti. To je velik dio vašeg novčanika pa biste se mogli odlučiti za mobitel s plaćanjem dok idete umjesto njega ako stvarno trebate telefon, što u današnje vrijeme vjerojatno i trebate.

Dakle, ukratko, život je puno bolji kada imate dobru kreditnu sposobnost. Pobrinite se da platite svoje kreditne račune na vrijeme i čuvajte svoju povijest čistom.

Objavljeno dana