Najbolji talijanski restorani nisu nužno i najskuplji!

I gurmani i zdravstveni radnici hvale talijansku kuhinju kao jednu od najukusnijih, uravnoteženih i najzdravijih jela na svijetu. Zasigurno nije ni čudo da su veliki talijanski restorani obično krcati, a posjetitelji veselo čekaju svoj stol.

Recimo da vam društvo dolazi u posjetu i da ih želite izvesti na vrhunski obrok. Neki bi rekli da ne možete bolje nego odvesti svoju zabavu u najbolji talijanski restoran u gradu. Kako onda odrediti koji je najbolji? Ovdje imamo nekoliko tragova koji će vam pomoći.

Najbolji talijanski jelovnici izgrađeni su od jednostavnih sastojaka u sezoni, koji su lokalno uzgojeni i apsolutno svježi. Ako pogledate tradicionalnu talijansku kuharicu, primijetit ćete da su poglavlja knjige organizirana prema godišnjim dobima, a ne prema vrstama jela. Na primjer, američka kuharica obično je organizirana sa salatama u jednom poglavlju, mesom u drugom i tako dalje. Tradicionalna talijanska kuharica podijeljena je na poglavlja za svako godišnje doba. To znači da će se tijekom cijele godine vaši jelovnici uvijek sastojati od svježih namirnica na vrhuncu svog okusa. Talijanski kuhari su po tom pitanju strogi – ako sad ne raste, večeras ga nećete naći na jelovniku. Tako je sezonski meni jedan od potpisa najboljih talijanskih restorana.

Još jedno obilježje boljeg talijanskog restorana je onaj koji je u vlasništvu talijanske obitelji, gdje se koriste autentične, starosvjetske metode i tehnike pripreme – bez prečaca ili masovne proizvodnje, s vrlo malo, ako ih ima, konzerviranih ili smrznutih sastojaka.

Pizza poslužena u odličnim talijanskim restoranima može biti vaš najbolji pokazatelj autentičnosti. Dok je tipična američka pizza puna doslovno kilograma sira, mesa i proizvoda, s debelim slojem umaka od rajčice kao podlogom, autentična talijanska pizza je elegantne jednostavnosti: rijetko premazana bogatim, svježe pripremljenim umakom od rajčice i minimalno pažljivo usklađenih sastojaka, stvarajući apsolutno nebesku mješavinu okusa – ukratko, možda najbolju pizzu koju ste ikada jeli.

Prije rezervacije za Vašu veliku zabavu posjetite restoran i naručite pizzu. Evo, imate dobar test u pronalaženju tog neuhvatljivog najboljeg talijanskog restorana.

Istinsko talijansko gostoprimstvo obilježava i najbolje talijanske restorane. Nikada ne žurite kroz svoj obrok kako biste napravili mjesta za sljedeći stol gostiju, a usluga odražava ponos njihove umjetnosti.

Možda mislite da biste uz tako izvrsnu cijenu i vrhunsku uslugu morali platiti priličnu cijenu. Činjenica je da su i najbolji talijanski restorani razumne cijene. Hrana se poslužuje u izdašnim količinama u lijepo raspoređenim sljedovima, pružajući dovoljno vremena za druželjubiv razgovor, oduševljavajući vaše nepce na svakom koraku. Nikada ne trebate brinuti da će netko otići gladan ili razočaran!

Objavljeno dana